Onderwerp "yurps"

geplaatst op 16 april 2013 door

Innoveer, speel en beweeg want anders…

Innovate or die! Het lijkt me wel wat, misschien onder dreiging van een waterpistool dat stoffige
bestuur dwingen tot creativiteit. Waarschijnlijk was dit niet het beeld dat Jempi Moens voor zich zag, bron van de quote en inspirator van Mariëlle Gebben van Lefier. Tijdens de Roeg & Roem & Jong dag verzorgde Mariëlle de inleiding om ons, bezoekers, te inspireren. Waar ze helemaal in slaagde trouwens!

De ‘Innovate or die’ quote is dus afkomstig van Jempi Moens, eigenaar van adviesbureau Fresh
Forward. Hij legt uit wat een ‘zombieconomie’ is en het tegenovergestelde: ‘de betekeniseconomie’ die eigenlijk al bezig is. Om hierbij aan te sluiten en niet ten onder te gaan, moet je wel innoveren! Lees verder

geplaatst op 5 september 2012 door

Ontwikkelingsmodel ideale stad

In de serie van rondetafelgesprekken schoof YURPS op 19 juli j.l. aan bij Roeg & Roem. Met een vertegenwoordiging van ‘lokale’ 35-minners spraken we over de ‘trending topics’ die deze groep bezig houdt. Deze onderwerpen worden als input gebruikt voor de landelijke YURPS bijeenkomst in november. Hieronder het bijbehorende verslag, geschreven door Annette Duivenvoorden (KEI/Platform31)

‘Vanuit het radicale denken waar de YURPS-denktank naar zoekt Lees verder

geplaatst op 13 maart 2012 door

35-minners; uitvernieuwd?

Donderdag 8 maart jl. namen ruim 60 noordelijke dorps- en wijkvernieuwers onder de 35 jaar deel aan de eerste Roeg en Roem & Jong-dag.

Het idee voor deze ‘#RRjong’  was ontstaan op een YURPS- dag, de dag voor Young Urban Renewal Professionals van het landelijke kenniscentrum KEI. KEI organiseert deze dag jaarlijks om stedelijke vernieuwers onder de 35 bij elkaar te brengen. Er zijn workshops en discussies waar rond de 100 jonge dorps- en wijkvernieuwers uit het land actief aan mee doen.

Het geheim van de succesformule is simpel: Lees verder

geplaatst op 2 mei 2011 door

YURPS & OURPS

In mijn vorige blogpost berichtte ik over de YURPS- competentiedag die ik in november jl. bezocht in Rotterdam. YURPS zijn Young Urban Renewal Professionals, energieke wijkvernieuwers die werken voor organisaties die aangesloten zijn bij het landelijke kenniscentrum stedelijke vernieuwing KEI. KEI noemt collega’s onder de 35 jaar ‘young’.

Zo’n competentiedag is een dag georganiseerd door KEI, om YURPS kennis en vaardigheden bij te brengen.

Als Roeg & Roem-er bezocht ik die dag om te onderzoeken of Roeg & Roem ook niet een noordelijke variant van zo’n dag kan organiseren. En als YURP bezocht ik die dag om mijn eigen competenties te versterken… Lees verder

1 2